Domowe wypieki zamiast kanapki

0
1846

Wizyta w pobliskiej piekarni to jeden z obowiązkowych punktów dnia dla wielu z nas. Mało kto potrafi oprzeć się zapachowi świeżego pieczywa, jego chrupiącej skórce i pysznemu smakowi, który potrafi przywołać najdalsze wspomnienia. Różnego rodzaju wypieki można także przygotować samemu w domowym zaciszu. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne!

Przepyszne drożdżowe bułeczki

Jaki wypiek można przyrządzić w domu? Praktycznie każdy! Specjalnie dla Was przygotowaliśmy cztery wyjątkowo smaczne przepisy, dzięki którym Wasza kuchnia zamieni się w małą piekarnię! Pierwszym z nich są niezwykle smaczne bułeczki drożdżowe z sosem pomidorowym i pieczarkami, które sprawdzą się zarówno jako imprezowa przystawka, jak i przekąska w ciągu dnia – https://uwielbiam.pl/przepis/buleczki-drozdzowe-z-sosem-pomidorowym-i-pieczarkami.

Włoska focaccia

Naszą drugą propozycją jest foccacia, czyli klasyczna potrawa kuchni włoskiej. Pieczywo, które według tradycyjnych receptur stanowi podstawę do pizzy, może z powodzeniem być spożywane jako oddzielna potrawa. W różnych częściach słonecznej Italii występują regionalne odmiany focaccii, natomiast nasza wersja charakteryzuje się smakowitym dodatkami, takimi jak pomidorki koktajlowe oraz świeży rozmaryn – https://uwielbiam.pl/przepis/focaccia-z-kolorowymi-pomidorami-i-rozmarynem.

Muffiny jajeczne fit

Trzecim przepisem są przepyszne muffiny jajeczne – https://uwielbiam.pl/przepis/muffiny-jajeczne. Ogromną zaletą niniejszej potrawy jest szybkość jej przyrządzania – nawet bez dużego doświadczenia kulinarnego wystarczy Ci zaledwie 15 minut! Nasz przepis na muffiny jajeczne z dodatkiem lubczyku, czosnku, sera brie i pora to idealny pomysł na przekąskę dla wszystkich żyjących fit. Szczerze polecamy!

Ciasto francuskie z pysznymi dodatkami

Nasza ostatnia propozycja to łatwa w przygotowania, a przy tym niezwykle smaczna przekąska – ciasto francuskie ze szpinakiem oraz serem feta (https://uwielbiam.pl/przepis/ciasto-francuskie-ze-szpinakiem-i-serem-feta), które z powodzeniem można podawać jako dodatek do zup (proponujemy spróbować z czerwonym barszczem!) A czas przygotowania? Niecałe 40 minut i voila!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here